Lactatiekundige praktijk Irma Stark

Begeleiding bij borstvoeding

Lactatiekundige


Wie ben ik?

Ik ben Irma Stark-van Groenigen en sinds 2011 Lactatiekundige IBCLC. Naast Lactatiekundige ben ik ook Obstetrie en Gynaecologie (O&G) verpleegkundige. Tot eind mei 2018 was ik werkzaam als teamcoördinator, O&G verpleegkundige en Lactatiekundige op de Verloskunde/Gynaecologie afdeling in het Zaans Medisch Centrum.

Vanaf 1 juni 2018 ben ik voor 2 dagen per week werkzaam als Lactatiekundige van het Moeder Kind Centrum in het BovenIJ ziekenhuis te Amsterdam, ook werk ik daar af en toe een dienst als Obstetrie verpleegkundige. 

Daarnaast ben ik mijn eigen zelfstandige Lactatiekundige praktijk gestart vanaf huis.

Sinds een aantal jaar geeft ik advies over borstvoeding en voeding bij de weeginloop van de GGD op het Aldebaranplein in Amsterdam Noord. Dit is vanuit het project Gezonde en Kansrijke start, vanuit de gemeente Amsterdam.

Ik vind deze combinatie een prachtige aanvulling naast het werken in een ziekenhuis. door mijn jarenlange ervaring heb ik ook veel kennis over zwangeren/kraamvrouwen en baby's in het algemeen.

Ik ben getrouwd en wij hebben 3 prachtige kinderen, die ook borstvoeding gehad hebben.

Ik gun moeders en hun baby's een fijne borstvoedingsperiode en hoop dat ik met mijn adviezen hier een bijdrage aan kan leveren.

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. een van mijn grote hobby's is beeldhouwen. De beelden die op de website staan heb ik zelf gemaakt. De meeste thema's van mijn beelden hebben te maken met zwangerschap,  baby's bij hun moeder aan de borst, maar ook dragen.


Kwaliteitseisen Lactatiekundige IBCLC

Als lactatiekundige heb ik in 2011 een internationaal examen afgelegd na de opleiding Lactatiekunde bij Baby&Borst in Almere. Wanneer je het diploma behaald hebt, geeft dit 5 jaar het recht op de titel Lactatiekundige IBCLC (International Board of Certificied Lactation Consultant). Na elke 5 jaar is er een plicht tot recertificeren door middel van scholingspunten (CERP'S) en na 10 jaar dien je het internationale examen opnieuw af te leggen.

In 2016 ben ik opnieuw gecertificeerd middels CERP'S (scholingspunten) en in 2021 heb ik opnieuw het internationale examen ( IBCLE) met succes afgelegd.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundige (NVL) onder nummer: 64211

Als O&G (Obstetrie en Gynaecologie) verpleegkundige ben ik lid van de V&VN (beroepsvereniging van zorgprofessionals) en de VOG (Voortplantings-, Obstetrie - en Gynaecologieverpleegkundigen)